Nu stiu daca am mai spus, dar cocosul este preferatul meu. Imi place sa-l folosesc in toate felurile lui (fulgi, ulei, unt, fruct, deshidratat, lapte). Uleiul de cocos il folosesc si pentru ingrijirea pielii si a parului, nu numai in mancare. :)
Am aflat de provocarea celor de la Vegis.ro in ultima zi, am trimis mail, iar in urmatoarea zi am primit confirmarea ca ma numar printre bloggerii participanti.
Imediat am stiut ce o sa pregatesc :D De mult ma gandeam la aceasta tarta, iar uleiul de cocos Bio Niavis este perfect pentru blat.
- Pentru aluat:
- 300g faina;
- 5 linguri (150ml) ulei de cocos Bio Niavis;
- un praf de sare;
- 5 linguri apa rece.
- Pentru crema:
- 200ml frisca lichida;
- 200g ciocolata alba;
- 250g mascarpone;
- 3 linguri zahar pudra;
- 2 linguri fulgi de cocos.
- Pentru decor:
- fructe de padure.
MOD DE PREPARARE:
- Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare.
- Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu faina, incet, pana se formeaza cocoloase.
- Se pune apa si se amesteca, pana se formeaza o bila.
- Aluatul se pune intr-o forma de tarta si se impinge cu degetele, pana ia forma tavii.
- Se baga la cuptorul preincalzit (180grade), 15-20min.
- Se lasa la racit si se pregateste crema.
- Pentru crema, se topeste ciocolata in frisca lichida, fara sa fiarba.
- Se lasa la racit, apoi se mixeaza pana se ingroasa putin.
- Mascarponele se freaca la treapta mica impreuna cu zaharul pudra, apoi se pune cate o lingura peste ciocolta topita.
- Se incorporeaza bine, apoi se adauga fulgii de cocos si se lasa la frigider.
- Crema se pune peste blat, apoi se decoreaza cu fructe de padure,
- Se tine la rece cateva ore, apoi se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu