INGREDIENTE:
- o cana de albusuri;
- o cana de zahar;
- 2 plicuri zahar vanilat;
- 100 ml ulei;
- 9 linguri de faina;
- o lingura cacao;
- o lingura ornamente din ciocolata neagra;
- o lingura ornamente din ciocolata alba;
- cirese confiate (taiate in jumatati).
- Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharu vanilat si zaharul tos, putin cate putin.
- Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul.
- Se adauga uleiul si se amesteca bine.
- Faina se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o paleta, de jos in sus.
- Intr-o tava pentru cozonac cu hartie de copt, se pune jumatate din compozitie si se presara ornamente din ciocolata neagra si cirese confiate.
- Cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu cacao, apoi se pune deasupra, in tava.
- Se presara cu ornamente din ciocolata alba si ciree confiate.
- Se baga tava in cuptor pentru 35-40min sau se incearca cu o scobitoare.
- Se lasa sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu