INGREDIENTE:
- o cana de zahar;
- o cana si jumatate suc de portocale rosii;
- o jumatate de cana de ulei;
- esenta de portocale;
- esenta de lamaie;
- o lingurita coaja rasa de lamaie + portocala;
- 3 cani si jumatate de faina;
- un plic de praf de copt;
- o jumatate de lingurita amoniu pentru prajituri;
- merisoare confiate;
- cirese confiate.
- Se mixeaza zaharul cu sucul de portocale, pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul, esentele si coaja de lamaie + portocale.
- Se amesteca faina cu praful de copt si amoniul, apoi se adauga, putin cate putin, peste celelalte ingrediente.
- Se adauga si cateva merisoare in compozitie.
- Se toarna din compozitie in tava pentru briose (cam 2 linguri in fiecare forma), apoi se orneaza cu merisoare si cirese confiate.
- Se baga tava la cuptorul preincalzit, pentru 40 min.
- Din compozitie ies 18 briose.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu