Faceți căutări pe acest blog

Carne de vita invelita in bacon cu piure de mazare





INGREDIENTE:

  • 500 g - 700 g carne de vita (muschiulet/pulpa)
  • 500 g mazare
  • 5-7 felii de bacon
  • o ceapa mica
  • 50 g unt
  • sare; piper

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea de vita se spala, apoi se taie cubulete mari si se condimenteaza cu sare si piper. 
  • Fiecare bucata de carne se inveleste in bacon si se prinde cu scobitori, apoi se pune la prajit cate 3-4 minute pe fiecare parte.
  • La sfarsit se mai baga inca 10 minute in cuptorul incalzit.
  • Pentru piureul de mazare, se fierbe mazarea cu sare, iar separat se caleste ceapa. Cand mazarea s-a fiert, se scurge apa, se adauga ceapa calita si untul, apoi se amesteca in blander pana devine un piure si se mai condimenteaza, dupa gust.