Faceți căutări pe acest blog

Chec zebra


            Pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania am ales un chec delicios si tare aspectuos.
                    In luna mai, gazda a fost Elena Bite, cu al ei blog Hellena.. din bucataria mea. Ea ne-a propus sa pregatim un preparat din 3 categorii: Mancaruri cu carne, Paste, Pizza, Sosuri si Dulciuri.

INGREDIENTE:
  • 5 oua;
  • 140g zahar;
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie;
  • 230g faina;
  • 1/2 pliculet praf de copt;
  • esenta de rom;
  • Crema de cacao:
    • 60 g unt;
    • o lingura lapte;
    • o lingura zahar;
    • o lingura cacao


MOD DE PREPARARE:
  1. Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin.
  2. Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, pe rand.
  3. Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste albusuri si se incorporeaza bine.
  4. Compozitia se imparte in 2.
  5. Pentru crema de cacao se amesteca toate ingredientele pe foc, pana se ingroasa.
  6. Crema se adauga peste jumatate din crema si se amesteca bine.
  7. Intr-o tava pentru cozonac cu hartie de copt, se pune in mijlocul tavii, alternativ, cate o lingura din fiecare compozitie, pana se termina.
  8. Se baga la cuptor pentru 30-35 min sau se verifica cu o scobitoare.