Faceți căutări pe acest blog

Mousse de ricotta si dulceata de capsune


 Am venit mai tarziu cu reteta pentru provocarea Cutia Misterelor din luna mai. 
De aceasta data, gazda lunii este Laura Nechita - Laura's sweets, care a ales ca vedeta CAPSUNA. :D
Provocarea este initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta frumoasa provocare gasiti aici.
Laura a ales pentru noi urmatoarele ingrediente: ciocolata, biscuiti / fursecuri, oua, smantana, fructe de mare, salate de oricare fel, vin rosu, branzeturi, iar ca si ingredient vedeta: capsuna.

INGREDIENTE:
  • Pentru dulceata:
    • 300g capsuni;
    • 2-3 linguri zahar gelifiant;
    • un pliculet de zahar vanilinat.
  • Pentru mousse:
    • 500g ricotta;
    • 100 ml frisca lichida;
    • un pahar cu zahar;
    • un pliculet de zahar vanilinat.
  • Pentru blat:
    • 250g biscuiti cu ovaz;
    • 80ml vin rosu.
MOD DE PREPARARE:
  1. Se incepe cu dulceata. 
  2. Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de ora, sa-si lase zeama. 
  3. Se fierb 4-5 minute, amestecand continuu, pana se gelifieaza.
  4. Se ia dupa foc si se lasa la racit.
  5. Intre timp, se pregateste mousse-ul.
  6. Ricotta se amesteca cu zaharul.
  7. frisca lichida se bate spuma, apoi se incorporeaza usor in creama ricotta.
  8. Crema se baga in frigider, pana se raceste dulceata.
  9. Biscuitii se farama, apoi se amesteca cu vinul.
  10. Desertul se serveste in cupe de inghetata (mari).
  11. Se impart biscuitii in mod egal, apoi se aseaza un strat de mousse, dulceata, ultimul strat de mousse si cateva capsune taiate. 
  12. Se baga la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.