Faceți căutări pe acest blog

Salata de cartofi cu macrou afumat


O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania
Luna aceasta gazda este Elena Bite.
Ne-a provocat sa pregatim o reteta din urmatoarele categorii: APERITIVE - GUSTARI, MANCARURI CU CARNE si DULCIURI. 
Cand am rasfoit blog-ul, am ales vreo 6 retete pe care as fi dorit sa le fac, daca imi permitea timpul.
Am reusit sa pregatesc decat o salata cu peste afumat, dar, cu alta ocazie, o sa le incerc si pe celelalte. Multumesc pentru retete!

INGREDIENTE:
  • 3 cartofi;
  • 400 g macrou afumat (un macrou si jumatate);
  • o ceapa rosie;
  • cateva masline;
  • 4 linguri maioneza;
  • 125g iaurt natur;
  • lamaie;
  • patrunjel;
  • sare;
  • piper.
MOD DE PREPARARE:
  1. Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie cubulete mici.
  2. Ceapa se taie felii subtiri, se pune sare deasupra si se lasa cateva minute, sa se inmoaie, apoi se freaca putin intre degete.
  3. Macroul se curata de piele si oase, apoi se taie in bucati mai mici.
  4. Maslinele se taie feliute, iar patrunjelul se toaca marunt.
  5. Se amesteca toate ingredientele, se adauga zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust, apoi se baga la frigider, cel putin o ora pana sa fie servita.
  6. Se poate servi pur si simplu din bol sau se poate pune de felii de paine.
  7. Pofta buna!