Pentru Provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania, am ales o reteta de Sufleu, de la Iancu Lubita, gazda a lunii septembrie. De mult timp vroiam sa incerc un sufleu si cand am citit reteta, era fix pe gustul meu. Mi-a placut foarte mult, multumesc pentru reteta.
- 50 g cascaval;
- 70g cascaval afumat;
- 30 g unt;
- o lingura de faina;
- 200 ml lapte;
- 2 oua;
- sare;
- piper.
- Se incalzeste laptele, iar cascavalul se da pe razatoare.
- Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat tare cu un praf de sare.
- Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga faina, amestecand continuu.
- Se adauga laptele fierbinte si cascavalul ras.
- Cand s-a topit cascavalul, se ia tigaia dupa foc si se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand continuu.
- Se pune sare si piper, dupa gust, apoi incorporeaza albusurile cu o paleta, amestecand usor.
- Compozitia se toarna in vase termorezistente si se baga la cuptor 30-35min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu