Faceți căutări pe acest blog

Sufleu de cascaval


Pentru Provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania,  am ales o reteta de Sufleu, de la Iancu Lubita, gazda a lunii septembrie. De mult timp vroiam sa incerc un sufleu si cand am citit reteta, era fix pe gustul meu. Mi-a placut foarte mult, multumesc pentru reteta.

INGREDIENTE:

  • 50 g cascaval;
  • 70g cascaval afumat;
  • 30 g unt;
  • o lingura de faina;
  • 200 ml lapte;
  • 2 oua;
  • sare;
  • piper.
MOD DE PREPARARE:
  1. Se incalzeste laptele, iar cascavalul se da pe razatoare.
  2. Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat tare cu un praf de sare.
  3. Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga faina, amestecand continuu.
  4. Se adauga laptele fierbinte si cascavalul ras. 
  5. Cand s-a topit cascavalul, se ia tigaia dupa foc si se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand continuu.
  6. Se pune sare si piper, dupa gust, apoi incorporeaza albusurile cu o paleta, amestecand usor.
  7. Compozitia se toarna in vase termorezistente si se baga la cuptor 30-35min.