Faceți căutări pe acest blog

Ciorba de urzici




INGREDIENTE:

  • urzici (un castron mare);
  • o lingura ulei;
  • 2 cepe;
  • 2 linguri bulion;
  • 100g orez;
  • un ou;
  • sare;
  • piper.

MOD DE PREPARARE:
  1. Urzicile se spala bine si se curata, iar orezul se pune la inmuiat in apa rece.
  2. Se pune apa la fiert.
  3. Urzicile se oparesc  in apa clocotita.
  4. Intr-o oala, se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa tocata marunt.
  5. Cand s-a inmuiat, se adauga bulionul si orezul.
  6. Se amesteca 2-3 minute, apoi se adauga urzicile si 2 litri de apa. 
  7. Intr-un castron, se bate un ou cu furculita si se amesteca cu cateva linguri de zeama din ciorba.
  8. Ciorba se lasa pe foc 20 min, apoi se adauga un ou batut si se mai da un clocot.
  9. Se poate servi cu smantana, un deliciu plin de vitamine.
  10. Pofta buna!