Faceți căutări pe acest blog

Snitele de pui


O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania
Luna aceasta gazada este Alina, cu al sau blog Gateste sanatos si gustos.
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Paine", "Retete traditionale" si "Retete de post", iar ca preparat "de suflet" a ales Snitele printului.
De cand am citit reteta am vrut s-o pregatesc,  mai ales ca mi s-a parut interesanta povestea ei. In plus, au fost foarte gustoase! 

INGREDIENTE:
  • 500 g piept de pui;
  • 2 oua;
  • 80 g fulgi de porumb;
  • 2 linguri smantana 25% grasime;
  • 4-5 linguri de lapte;
  • 2 linguri vin roze;
  • patrunjel;
  • sare;
  • piper;
  • oregano;
  • usturoi granulat.

MOD DE PREPARARE:
  1. Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se bate usor, apoi se pun condimentele pe fiecare parte (sare, piper si oregano).
  2. Fulgii de porumb se maruntesc si se pun intr-un blender impreuna cu ouale, smantana, laptele, vinul, patrunjelul si usturoiul granulat.
  3. Se amesteca cateva minute, apoi se pune intr-o farfurie adanca.
  4. Bucatile de piept de pui se trec prin compozitie, apoi se prajesc in ulei incins, cateva minute pe fiecare parte.
  5. Noi le-am servit cu cartofi prajiti! :D
  6. Pofta buna!