Faceți căutări pe acest blog

Ciorba dulce de pui


O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania
Luna aceasta gazda este Cristina Iuliana Pana, cu noul blog Retete Panacris.
Ne-a provocat sa pregatim o reteta din urmatoarele categorii: SUPE/CIORBE, FEL PRINCIPAL SI PRAJITURI . 
Am ales o ciorba dulce, foarte gustoasa.

INGREDIENTE:
  • 6 buc tacamuri de pui (spate+garlej) ;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 buc radacina de telina;
  • 1 pastarnac;
  • 1 ardei;
  • dovlecel;
  • 4 rosii;
  • fidea;
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel.

MOD DE PREPARARE:
  1. Bucatile de pui se spala, apoi se pun intr-o oala plina cu apa si sare si se lasa la fiert. Se spumeaza din cand in cand.
  2. Legumele se spala, se curata, apoi se taie cubulete. 
  3. Se calesc in putin ulei toate legumele, se adauga sare si piper si putina apa.
  4. Se lasa la fiert pana este gata carnea, apoi se adauga in oala, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga fidea si se mai lasa 5-10 min pe foc.
  5. La sfarsit, se adauga patrunjel tocat.
  6. Se serveste cu ardei iute.
  7. Pofta buna!