Faceți căutări pe acest blog

Piept de pui cu gutui


O reteta pentru provocarea Cutia Misterelor, initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta provocare gasiti aici.
In luna octombrie, dna. Lulu este gazda si ne-a propus o lista foarte bogata si interesanta.

Ingredientele propuse sunt: oua, toate branzeturile, toate lactatele, orez sau alte paste, lamai/portocale, nuci/alune/alte seminte, biscuiti, rahat, cacao, apa de flori de portocal, carne de pui si GUTUIA.

 Am ales sa pregatesc piept de pui cu gutui, lamaie si portocala si mi-a placut combinatia. Nu as fi avut curaj daca nu era provocarea  Am ales sa pregatesc piept de ui cu gutui, lamaie si portocala si mi-a placut combinatia. Nu as fi avut curaj daca nu era provocarea :))), dar as mai incerca o data, ne-a placut mult :)))

INGREDIENTE:
  • 500 g fasii din piept de pui;
  • 2 gutui;
  • 50 g unt;
  • o lamaie;
  • o portocala;
  • 2 linguri zahar brun;
  • sare;
  • piper.
MOD DE PREPARARE:
  1. Bucatile de piept de pui se spala, se curata si se dau cu sare si piper. 
  2. Se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora, apoi se pun la prajit in putin ulei.
  3. Se rumenesc cateva minute pe fiecare parte si se adauga zeama de lamaie.
  4. Gutuile se curata de puf, apoi se taie feliute si se pun intr-o tigaie cu unt topit.
  5. Se adauga zeama de portocala, zahar brun, jumtate de portocala taiata in felii mici si se rumesc cateva minute.
  6. Intr-un vas termorezistent, se pune pieptul de pui, se adauga gutuile, restul de lamaie si portocala, taiate bucatele si o jumatate de pahar de apa.
  7. Se lasa la cuptor pentru 30 min.