Faceți căutări pe acest blog

Ciulama de ciuperci



O alta reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania
Luna aceasta gazada este Alina, cu al sau blog Gateste sanatos si gustos.
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Paine", "Retete traditionale" si "Retete de post", iar ca preparat "de suflet" a ales Snitele printului.
De aceasta data, am ales o ciulama de ciuperci, pentru ca n-am facut nicioadata  :D 
Mi-a placut asa mult, incat o trec la mancaruri favorite :P

INGREDIENTE:

  • 1 kg ciuperci amestecate (champignon albe, brune si pleurotus);
  • 3 cepe mici;
  • 5-6 catei de usturoi;
  • 200ml smantana pentru gatit;
  • o lingura de faina;
  • o lingura de ulei;
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel;
  • mamaliga.


MOD DE PREPARARE:
  1. Ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri, sare si piper.
  2. Se lasa pe foc pana se inmoaie, cam 20 min.
  3. Smantana pentru gatit se amesteca cu o lingura de faina si usturoiul zdobit, apoi se adauga peste ciuperci.
  4. Se mai lasa cateva minute pe foc.
  5. Se serveste cu mamaliga si cu patrunjel tocat pe desupra.
  6. Pofta buna!