Faceți căutări pe acest blog

Tort cu mango caramelizat



INGREDIENTE:
  • Pentru blat: (2 buc)
    • 5 oua;
    • 5 linguri zahar;
    • 1 pliculet zahar vanilinat;
    • o lingurita coaja de citrice;
    • 2 linguri ulei;
    • 7 linguri faina;
    • o jumatate plic praf de copt;
  • Pentru mango caramelizat:
    • 2 buc mango;
    • 350 g zahar brun;
    • 50 g unt.
  • Pentru crema:
    • 500ml frisca lichida;
    • 400ml lapte;
    • 2 plicuri Creme Ole Dr. Oetker.
  • Pentru decor - glazura portocalie:
    • 40 g ciocolata alba;
    • 50 g frisca lichida;
    • 2 g gelatina (1 foaie);
    • 3-4 picaturi de colorant portocaliu.

MOD DE PREPARARE:
  1. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  3. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul.
  4. Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilinat, coaja de citrice si uleiul.
  5. Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta amestecata cu prful de copt, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus.
  6. Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 22cm) cu hartie de copt si se adauga compozitia.
  7. Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 15-20min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).
  8. Pentru mango caramelizat, se taie mango in cubulete mai mici, se pune zaharul pe foc, se amesteca continuu, iar cand s-a topit se adauga untul, apoi bucatile de mango.
  9. Pentru crema, se mixeaza toate ingredientele pana se intareste crema.
  10. Pentru montat, cele 2 blaturi se taie pe jumatate. 
  11. Fiecare blat se insiropeaza cu caramelul de la mango, apoi se pune mango si crema. 
  12. Se opreste putina crema pentru a inveli tortul la sfarsit.
  13. Pentru glazura portocalie, ciocolata se rupe in bucati, se pune pe foc impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata. 
  14. Cand se opreste focul se adauga gelatina (inmuiata in apa) si colorantul. Se amesteca bine si se lasa la racit.