O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazada este Elena Bite, cu al sau blog Hellena...din bucataria mea.
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Aperitive-gustari", "Mancaruri de post" si "Dulciuri".
Eu am ales o salata de icre, pentru ca nu am pregatit niciodata cu miez de paine. De obicei, o fac cu gris, asa ca mi s-a parut interesanta varianta cu paine.
INGREDIENTE:
- 80 g icre proaspete sarate;
- o felie de paine (miez);
- 150 ml ulei;
- 50 ml apa minerala;
- zeama de lamaie;
- ceapa.
MOD DE PREPARARE:
- Miezul de paine se pune la inmuiat in apa, apoi se amesteca cu icrele proaspete.
- Se adauga ulei, putin cate putin si se amesteca usor, pana se incorporeaza bine.
- Se adauga zeama de lamaie, dupa gust.
- Apa minerala se pune incet, amestecandu-se bine, pana icrele devin pufoase.
- La sfarsit, se adauga ceapa tocata marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu