Faceți căutări pe acest blog

Pui cu cartofi la cuptor


INGREDIENTE:

  • 1 pui mare
  • 6 cartofi rosii
  • o capatana de usturoi mica
  • 90 g unt
  • o lamaie si jumatate
  • rozmarin
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

  • Puiul se spala, se curata, se da cu sare, apoi se pune intr-un vas termorezistent.
  • Intr-o tigaie, se pune untul la topit impreuna cu usturoiul pisat.
  • Puiul se unge, pe o parte si pe cealalta, cu untul topit, apoi se presara rozmarin uscat. Restul de unt se pune langa pui si se adauga o cana cu apa.
  • Lamaia se taie in 4 si se pune in interiorul puiului.
  • Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie bucati potrivite si se amesteca cu sare, piper, rozmarin si zeama de la o jumatate de lamaie.
  • Puiul se baga la cuptor pentru 30 min, apoi se scoate si se adauga cartofii. 
  • Din cand in cand, se mai stropeste puiul cu zeama care este in tava.
  • Se lasa in cuptor pentru o ora, o ora si ceva.