Faceți căutări pe acest blog

Panna cotta de vanilie cu gem



INGREDIENTE:

  • 250ml frisca lichida;
  • 50ml lapte de migdale cu vanilie;
  • 50g zahar;
  • o jumatate pastaie de vanilie;
  • un plic zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • 7g gelatina maruntita Dr. Oetker;
  • gem de fructe;
  • ciocolata alba maruntita, pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

  1. Gelatina se pune la hidratat in apa.
  2. Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic.
  3. Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina deshidratata, amestecand continuu.
  4. (Pastaia de vanilie se taie pe jumatate, apoi, cu un cutit, se scoate miezul/semintele)
  5. Compozitia se pune, in mod egal, in pahare sau boluri si se lasa la frigider pana se intareste.
  6. Cand s-a intarit, se pune pe deasupra gemul.
  7. (Daca este prea tare, gemul se baga 1 min la cuptorul cu microunde sau pe incalzeste pe foc.) 
  8. Se lasa la frigider peste noapte si se decoreaza cu ciocolata alba maruntita.