Faceți căutări pe acest blog

Musaca cu sos bechamel



O noua reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania
Luna aceasta gazada este Alina, cu al sau blog Gateste sanatos si gustos.
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Retete grecesti", "Supe si ciorbe" si "Salate".
Am ales o musaca greceasca, foarte gustoasa.

INGREDIENTE:
  • piure de cartofi (cartofi, unt, lapte, sare);
  • 500g carne tocata;
  • o ceapa;
  • 350g rosii pasate;
  • 100 ml vin roze;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper.
  • sos bechamel: 50g unt, 1 lingura cu varf de faina, 300ml lapte fierbinte, 2 oua, 150g branza cheddar, sare si piper.



MOD DE PREPAPARE:
  1. Ceapa se toaca marut si se caleste in putin ulei.
  2. Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper.
  3. Se lasa sa fiarba 40-45min, amestecand din cand in cand.
  4. Pentru sosul bechamel, se topeste untul la foc mic, apoi se pune faina, amestecand continuu. Se adauga laptele fierbinte, putin cate putin, ouale batute, sare si piper. Se lasa 1 min pe foc, amestecand continuu. Se opreste focul, apoi se adauga branza rasa, amestecand bine pana se topeste.
  5. Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din piure, compozitia cu carne, restul de piure, iar pe deasupra se toarna sosul bechamel.
  6. Se da vasul la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 min, sau pana se rumeneste pe deasupra.
  7. Pofta buna!