Faceți căutări pe acest blog

Mamaliga in straturi, la cuptor




INGREDIENTE:

  • Pentru mamaliga: 3 cani malai, apa, 50g unt, sare
  • 200g branza
  • 300g cascaval
  • 2 carnati 
  • 6 oua




MOD DE PREPARARE:

  1. Am pus apa cu sare la fiert. cand a dat in clocot am adaugat malaiul, putin cate putin, amestecand continuu cu un tel, apoi untul. Se lasa pe foc cateva minute, sa se fiarba malaiul.
  2. Mamaliga nu trebuie sa fie tare.
  3. Branza si cascavalul se dau pe razatoare, iar carnatii se taie rondele.
  4. Carnatii se prajesc in putin ulei, apoi se scot pe servetel de bucatarie, sa se scurga surplusul de ulei.
  5. Am uns un vas termorezistent cu unt, apoi am adaugat un strat de mamaliga, branza +cascaval, carnati, branza+cascaval, mamaliga. 
  6. Se fac sase gauri in mamaliga, cu o lingura, unde se adauga ouale, apoi se mai pune putina branza+cascaval.
  7. Se baga la cuptor pentru 30 min sau pana se rumeneste.