Faceți căutări pe acest blog

Briose cu portocale si bomboane de ciocolata


Luna ianuarie a fost atat de aglomerata incat am crezut ca nu mai reusesc sa aduc preparatul pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
In aceasta luna, gazda a fost Monica Horoiu.
Am ales niste briose delicioase, asta pentru ca sunt fan briose :)), dar nu imi pare rau, pentru ca au fost devorate foarte rapid :P


INGREDIENTE:

  • 2 oua;
  • un praf de sare;
  • 100g zahar tos;
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie;
  • 100g unt;
  • 4 linguri lapte;
  • 150g faina;
  • 1 pliculet praf de copt;
  • o portocala;
  • 12 buc bomboane de ciocolata;
  • zahar pudra pentru ornat.


MOD DE PREPARARE:
  1. Ouale se mixeaza cu un praf de sare.
  2. Cand s-au facut spuma, se adauga zaharul tos si pudra, putin carte putin.
  3. Untul se topeste si se lasa la racit.
  4. Untul topit si laptele se adauga in compozitia de oua, apoi,  putin cate putin, se pune faina amestecata cu praful de copt si coaja de la portocala.
  5. La final, se taie portocala cubulete si se adauga in compozitie.
  6. Se pune hartie pentru briose in forma, se adauga cate o lingura din compozitie, o bomboana de ciocolata, apoi restul de compozitie.
  7. Se baga in cuptorul preincalzit pentru 30min.
  8. Cand sunt gata, se presara zahar pudra deasupra.