Faceți căutări pe acest blog

Chec aperitiv cu ton


INGREDIENTE:
  • 3 oua;
  • 5 linguri cu varf de faina;
  • o jumatate de pliculet praf de copt;
  • 125g iaurt natur;
  • 100g cascaval;
  • o conserva de ton bucati in suc propriu;
  • 50g masline feliate;
  • 100g porumb dulce;
  • sare;
  • piper;
  • ulei pentru uns tava.

MOD DE PREPARARE:

  1. Tonul se lasa la scurs, iar cascavalul se da pe razatoare.
  2. Ouale se mixeaza pana se fac spuma si isi dubleaza volumul, apoi se pune iaurtul, sare, piper si se amesteca.
  3. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi cascavalul ras, porumbul, maslinele, tonul si se amesteca bine.
  4. Compozitia se toarna intr-o forma de cozonac/chec, unsa cu ulei.
  5. Se baga tava 35-40 min in cuptorul preincalzit.
  6. Checul se lasa la racit in cuptor, cu usa deschisa.