Faceți căutări pe acest blog

Piept de pui cu porumb, ardei si piure, la cuptor



Un fel de mancare rapid, gatit cu "resturi". Pieptul de pui a ramas de la puiul facut la cuptor cu o seara in urma, la fel si piureul, iar ardeiul si porumbul dulce se gasesc mereu la mine in frigider ;) Asa ca a iesit o cina pe cinste si nu am fost nevoita sa arunc mancarea ramasa.

INGREDIENTE:

  • 1 piept de pui;
  • 6 linguri piure de cartofi;
  • o jumatate ardei ;
  • 150g porumb dulce;
  • 170g cascaval ras;
  • 150ml vin alb demisec;
  • sare;
  • piper.


MOD DE PREPARARE:
  1. Pieptul de pui se taie cubulete, ardeiul bastonase, iar cascavalul se da pe razatoare.
  2. Bucatile de piept de pui se aseaza intr-un vas termorezistent, se pune sare si piper, apoi se adauga porumbul scurs, ardeiul, vinul si jumatate din cantitatea de cascaval ras.
  3. Piureul se intinde deasupra, iar, la sfarsit, se presara restul de cascaval.
  4. Se da la cuptor 35-40min.