Faceți căutări pe acest blog

Tort Tiramisu





INGREDIENTE:
  • 400g piscoturi;
  • 500g crema mascarpone;
  • 6 galbenusuri;
  • un praf de sare;
  • 3 linguri de zahar tos;
  • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie;
  • 2 pliculete zahar vanilinat;
  • cafea: 350ml apa + 8 lingurite de cafea;
  • sirop de zahar ars: o cana de zahar + cafea + esenta de migdale
  • Pentru decor: cacao si ciocolata.


MOD DE PREPARARE:
  1. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.
  2. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.
  3. Crema se lasa la rece.
  4. Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de zat.
  5. Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga cafeaua si esenta de migdale, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
  6. Piscoturile se trec prin sirop si se aseaza intr-o tava de tort cu peretii detasabili, apoi se adauga crema, din nou piscoturi si crema (se opreste putina crema pentru deasupra).
  7. La final sunt 3 straturi de piscoturi si 3 de crema.
  8. Pe deasupra se presara cacao si se orneaza cu diferite feluri de ciocolata.