Faceți căutări pe acest blog

Inghetata cu mascarpone si cafea solubila





                 O reteta pentru provocarea Cutia Misterelor, initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta frumoasa provocare gasiti aici.
                 In luna martie, luna aniversara pentru Cutia Misterelor, Maria ne-a propus o lista tare interesanta. Din pacate, timpul nu a fost de prtea mea nici in aceasta luna si am reusit sa pregatesc decat o reteta.

Lista aniversară de martie cuprinde:
        • Migdale, nuci, alune;
        • Ouă;
        • Produse lactate: smântână, brânză, lapte și ce-am mai uitat;
        • Dovleac;
        • Pișcoturi de șampanie, biscuiți, foi de napolitane;
        • Ciocolată;
        • Lichior;
        • CAFEA - ingredientul obligatoriu, deci vedetă.


INGREDIENTE:

  • 250g mascarpone;
  • 100 ml frisca lichida;
  • 3 linguri zahar pudra;
  • 4 lingurite cafea solubila (ness);
  • o lingurita zahar brun;
  • o lingurita de apa;
  • 8-10 piscoturi.

MOD DE PREPARARE:
  1. Se freaca 2 lingurite de ness cu o lingurita de zahar brun si o lingurita de apa, apoi se amesteca cu un pahar cu apa.
  2. Mascarponele se freaca cu 3 linguri de zahar pudra, iar frisca se bate nu foarte tare, apoi se amesteca cu doua lingurite de ness.
  3. Se incorporeaza mascarponele, putin cate putin, in frisca.
  4. Jumatate din compozitie se pune intr-o caserola, apoi un strat de piscoturi inuiate in ness si restul de compozitie.
  5. Se da caserola cateva ore la frigider, apoi se serveste.