Faceți căutări pe acest blog

Paste cu bacon si carnati


INGREDIENTE:
  • 350 g paste (tagliatelle);
  • 4 carnati afumati;
  • 10-12 felii de bacon;
  • o ceapa mare;
  • o capatana de usturoi;
  • 3-4 linguri sos de rosii;
  • 2 linguri ketchup picant;
  • parmezan;
  • patrunjel;
  • oregano;
  • sare;
  • piper.
MOD DE PREPARARE:
  1. Se pune apa la fiert, cand da in clocot, se adauga pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 6 min.
  2. Carnatii se taie rondele, iar baconul bucati mai subtiri.
  3. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se curata si se zdobeste cu cutitul.
  4. Intr-o tigaie mai inalta cu putin ulei, se prajeste 2 min baconul, apoi se adauga carnatii.
  5. Se prajesc cateva minute si se adauga ceapa tocata marunt.
  6. Cand se inmoaie ceapa, se adauga usturoiul, sosul de rosii, ketchup-ul si patrunjelul tocat.
  7. Se condimenteaza dupa gust, se adauga cateva linguri de apa de la paste (5-6) si se lasa sa fiarba 10-15min.
  8. Daca se evapora apa, se mai adauga din apa de la paste.
  9. Cand sosul este gata, se adauga o mana de parmezan ras si se amesteca.
  10. La sfarsit, se adauga pastele si se amesteca cu sosul.
  11. Se servesc cu parmezan ras pe deasupra.
  12. Pofta buna!