Faceți căutări pe acest blog

Paste cu bacon si carnati


INGREDIENTE:
  • 350 g paste (tagliatelle);
  • 4 carnati afumati;
  • 10-12 felii de bacon;
  • o ceapa mare;
  • o capatana de usturoi;
  • 3-4 linguri sos de rosii;
  • 2 linguri ketchup picant;
  • parmezan;
  • patrunjel;
  • oregano;
  • sare;
  • piper.
MOD DE PREPARARE:
  1. Se pune apa la fiert, cand da in clocot, se adauga pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 6 min.
  2. Carnatii se taie rondele, iar baconul bucati mai subtiri.
  3. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se curata si se zdobeste cu cutitul.
  4. Intr-o tigaie mai inalta cu putin ulei, se prajeste 2 min baconul, apoi se adauga carnatii.
  5. Se prajesc cateva minute si se adauga ceapa tocata marunt.
  6. Cand se inmoaie ceapa, se adauga usturoiul, sosul de rosii, ketchup-ul si patrunjelul tocat.
  7. Se condimenteaza dupa gust, se adauga cateva linguri de apa de la paste (5-6) si se lasa sa fiarba 10-15min.
  8. Daca se evapora apa, se mai adauga din apa de la paste.
  9. Cand sosul este gata, se adauga o mana de parmezan ras si se amesteca.
  10. La sfarsit, se adauga pastele si se amesteca cu sosul.
  11. Se servesc cu parmezan ras pe deasupra.
  12. Pofta buna! 
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu