INGREDIENTE:
- 350 g paste (tagliatelle);
- 4 carnati afumati;
- 10-12 felii de bacon;
- o ceapa mare;
- o capatana de usturoi;
- 3-4 linguri sos de rosii;
- 2 linguri ketchup picant;
- parmezan;
- patrunjel;
- oregano;
- sare;
- piper.
- Se pune apa la fiert, cand da in clocot, se adauga pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 6 min.
- Carnatii se taie rondele, iar baconul bucati mai subtiri.
- Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se curata si se zdobeste cu cutitul.
- Intr-o tigaie mai inalta cu putin ulei, se prajeste 2 min baconul, apoi se adauga carnatii.
- Se prajesc cateva minute si se adauga ceapa tocata marunt.
- Cand se inmoaie ceapa, se adauga usturoiul, sosul de rosii, ketchup-ul si patrunjelul tocat.
- Se condimenteaza dupa gust, se adauga cateva linguri de apa de la paste (5-6) si se lasa sa fiarba 10-15min.
- Daca se evapora apa, se mai adauga din apa de la paste.
- Cand sosul este gata, se adauga o mana de parmezan ras si se amesteca.
- La sfarsit, se adauga pastele si se amesteca cu sosul.
- Se servesc cu parmezan ras pe deasupra.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu