Faceți căutări pe acest blog

Paste picante cu calamar




E gata si a treia reteta pentru "Provocarea bloggeritelor traditionale", initiata de Gina Bradea, in colaborare cu Foodville
Am avut pofta de paste picante si m-am gandit ca se potrivesc perfect cu calamarii si celelalte produse primite de la Foodville Romania.
Nu uitati sa participati la concurs, puteti castiga un cos plin cu bunatati de la Foodville.
 Tot ce trebuie sa faceti e sa intrati pe blogul Ginei Bradea si urmati pasii. Mai multe despre concurs aici.

INGREDIENTE:
  • 250 paste;
  • 2 linguri ulei de masline de la Foodville;
  • tentacule de calamar de la Foodville;
  • cateva rosii deshidratate de la Foodville;
  • sparanghel verde de la Foodville;
  • un ardei iute(verde si rosu);
  • o capatana de usturoi;
  • un dovlecel verde;
  • 2 rosii mici;
  • 100ml suc de rosii;
  • sare;
  • piper.
MOD DE PREPARARE:
  1. Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Dovlecelul se curata de seminte, apoi se taie cubulete mici, la fel si rosiile, sparanghelul si rosiile deshidratate.
  3. Se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul tocat marunt si ardeiul iute taiat rondele (am folosit jumatate de ardei verde, jumatate de ardei rosu - pentru culoare) si se lasa 1-2 min pe foc.
  4. Calamarul din conserva se scurge de ulei, apoi se adauga in tigaie si se soteaza cateva minute.
  5. Se adauga toate legumele (dovlecelul, rosiile, sparanghelul si rosiile uscate), sucul de rosii si sare, piper.
  6. Se lasa pe foc 5-6 min, apoi se dauga pastele.
  7. Se amesteca, apoi se serveste.
  8. Au iesit foarte picante, exact cum ne place noua ;)
  9. Pofta buna!