Faceți căutări pe acest blog

Quiche cu ton, rosii deshidratate si sparanghel


Prima reteta pentru "Provocarea bloggeritelor traditionale", initiata de Gina Bradea, am ales sa fie un quiche. Este prima data cand fac si am zis ca se potriveste de minune cu delicioasele produse de la Foodville. Normal ca nu m-am inselat :))) s-a terminat imediat ;)

Sa nu uitati de concurs, unde puteti castiga un cos plin cu bunatati de la Foodville ;) Tot ce trebuie sa faceti e sa intrati pe blogul Ginei Bradea si urmati pasii. Mai multe despre concurs aici.

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:
  1. Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul taiat cubulete. 
  2. Se framanta cu degetele, pana se amesteca, apoi se adaugat apa si rosiile deshidratate, taiate marunt.
  3. Se formeaza o bila din aluat si se baga la frigider, pentru o ora.
  4. Se scoate aluatul din frigider, se intinde, in forma rotunda, pe masa tapetata cu faina, apoi se aseaza intr-o forma de tarta si se baga la cuptorul preincalzit, 20min.
  5. Intre timp, se pregateste umplutura.
  6. Se bat ouale cu branza cheddar rasa, sare si piper.
  7. Se adauga smantana, tonul scurs bine, cepsoara si rosiile deshidratate, taiate marunt.
  8. Umplutura se toarna in tava, se pune sparanghel si inimi de anghinare taiate pe jumatate deasupra si se baga la cuptor pentru inca 20min.
  9. A iesit o minunatie de tarta cu produse de calitate.
  10. Pofta buna!