Faceți căutări pe acest blog

Snitele cu piure, la cuptor


INGREDIENTE:
  • Pentru snitele:
    • un piept de pui;
    • 4 oua;
    • 50g branza cheddar;
    • sare;
    • piper;
    • fulgi de chilli;
    • pesmet.
  • Pentru piure:
    • 3-4 cartofi;
    • 50g unt;
    • 5 linguri de lapte;
    • sare;
    • piper.
  • Suplimentar:
    • 125 g mini mozzarella;
    • 50g branza cheddar;
MOD DE PREPARARE:
  1. Pentru snitele, se spala bine pieptul de pui, apoi se taie feliute subtiri.
  2. Se bat ouale cu sare, piper, fulgi de chilli si branza data pe razatoarea mica.
  3. Se pune pesmet intr-o farfurie adanca.
  4. Feliile de piept de pui se trec prin pesmet, ou, pesmet si se pun in ulei incins, pentru 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe servetele, sa se elimine surplusul de ulei.
  5. Pentru piure, cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si piper.
  6. Cand sunt gata, se zdobesc si se adauga, pe rand, untul taiat cubulete si laptele.
  7. Daca mai este nevoie, se mai adauga sare si piper.
  8. Snitelele se aseaza intr-un vas termorezistent, se adauga mozzarella zdrobita intre degete si piureul de cartofi.
  9. Pe deasupra, se adauga branza cheddar rasa pe razatoarea mica.
  10. Se baga la cuptor pentru 25 min, pana se rumeneste deasupra.
  11. Noi le-am savurat calde, pentru ca mirosea demential.