Faceți căutări pe acest blog

Costite afumate cu bere, la cuptor




INGREDIENTE:

  • 750 g costita afumata;
  • un morcov mare;
  • un ardei gogosar;
  • un ardei bulgaresc;
  • o ceapa;
  • o capatana de usturoi;
  • 3 rosii;
  • un pahar cu bere neagra;
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel.
MOD DE PREPARARE:
  1. Legumele se spala, apoi se toaca: morcovii si ardeiul bulgaresc rondele, ceapa julienne, gogosarul bastonase, rosiile cubulete, iar usturoiul se curata si se zdrobeste cu lama unui cutit.
  2. Costita se taie in bucati mai mici.
  3. Intr-un vas termorezistent, se pun legumele si costita, se adauga sare, piper si un pahar de apa, apoi se baga la cuptor.
  4. Dupa 35 min, se scoate si se adauga un pahar cu bere.
  5. Se mai lasa 45 mine la cuptor.
  6. La sfarsit, se adauga patrunjel tocat.
  7. Se serveste cu piure de cartofi.
  8. Pofta buna!