Faceți căutări pe acest blog

Supa de pui cu galuste


O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania
Luna aceasta gazda este Elena Bite, cu al sau blog Hellena... din bucatari mea.
Ne-a provocat sa pregatim o reteta din urmatoarele categorii: MANCARURI DE POST, SUPE/CIORBE SI DULCIURI. 
Ca si luna trecuta, am ales tot o ciorba. De aceasta data, o supa de pui cu galuste, care-mi place foarte mult, mai ales ca am pregatit-o cu pui de tara.

INGREDIENTE:
  • un piept de pui + o pulpa;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 2 cepe;
  • o radacina de telina
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel;
  • galuste: 2 oua, 10 linguri de gris, sare.
MOD DE PREPARARE:
  1. Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert in oala sub presiune, impreuna cu legumele curatate, sare si piper.
  2. Ceapa si telina intreagi, morcovii si ardeiul taiate pe jumatate.
  3. Se lasa sa fiarba 40-50min.
  4. Cand au fost gata, carnea si legumele se scot intr-un castron, iar supa se strecoara si se pregatesc galustele din gris.
  5. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand continuu.
  6. Grisul se incorporeaza in compozitia de oua, amestecand de jos in sus.
  7. Galustele se formeaza cu o lingura si se pun in supa fierbinte.
  8. Se lasa sa fiarba 15-20 min, apoi se adauga morcovii si carnea.
  9. Se seveste cu patrunjel tocat pe deasupra.
  10. Pofta buna!