Faceți căutări pe acest blog

Pulpe de pui cu dovleac si praz



O reteta pentru provocarea Cutia Misterelor, a carei gazda este Monica Horoiu.
Provocarea a fost initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta provocare gasiti aici.
In luna noiembrie, Monica ne-a propus niste ingrediente tare interesante, cap de lista fiind DOVLEACUL. Pe langa dovleac mai sunt: carne, nuci/migdale, ceapa/praz, orez, brocoli, ou, fructe uscate, quinoa, branzeturi/lactate. 


INGREDIENTE: 
  • 4 pulpe de pui;
  • o jumatate de dovleac placintar;
  • o jumatate de praz;
  • ulei de masline;
  • cimbrisor;
  • sare;
  • piper.

MOD DE PREPARARE:
  1. Pulpele de pui se ung cu ulei de masline, se presara sare si piper, apoi se lasa o ora la rece.
  2. Dovleacul se taie felii, iar prajul rondele mai groase, apoi se ung cu ulei de masline, sare si piper.
  3. Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei de masline, apoi se adauga pulpele, prazul si dovleacul. 
  4. Pe deasupra se presara cimbrisor uscat.
  5. Se adauga putina apa si se da vasul la cuptor.
  6. Carnea se intoarce pe cealalta parte, dupa 30min.
  7. Se lasa in cuptor o ora.
  8. Pofta buna!