Faceți căutări pe acest blog

Negresa cu ananas si ciocolata


Am venit cu o noua reteta pentru provocarea Cutia Misterelor, initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta frumoasa provocare gasiti aici.
Blog-gazda in luna februarie este Blogul Ancai - Prajituri si alte bunatati de la Anca, ea provocandu-ne sa pregatim preparate cu urmatoarele ingrediente: carne de pasare, lapte/iaurt, crema de branza/branza, oua, ciocolata, orez, vin, citrice, radacinoase, iar vedete lunii februarie este ANANASUL. 
De aceasta data am ales sa pregatesc ceva dulce si am folosit din lista de ingrediente: oua, ciocolata si vedeta lunii, ananasul. 

INGREDIENTE:
  • 4 oua;
  • 200 g unt;
  • un pahar zahar;
  • un pahar faina;
  • 2 linguri cacao;
  • o jumatate de ananas;
  • 50 g ciocolata neagra (70% cacao);
  • o lingura ciocolata de menaj razuita.
MOD DE PREPARARE:
  1. Am curatat ananasul, l-am taiat rondele si am scos partea mai tare din mijloc. Am oprit 4 rondele, restul l-am taiat cubulete.
  2. Am taiat untul in cubulete, l-am pus intr-un castron si l-am bagat la cuptorul cu microunde sa se topeasca.
  3. Cand s-a topit l-am pus intr-un vas mai mare, am adaugat zaharul si am amestecat, pana s-a omogenizat compozitia.
  4. Ouale le-am mixat, pana s-au facut spuma, apoi le-am adaugat peste unt.
  5. Am adaugat si faina cu cacao (cernute) si am amestecat.
  6. Am pus compozitia intr-o tava (23x23cm), am adaugat cubulete de ananas, ciocolata rasa si ciocolata neagra rupta in bucatele, iar la sfarsit rondelele de ananas.
  7. Am bagat la cuptor pentru  30 min