Faceți căutări pe acest blog

Blat de tort aromat


INGREDIENTE:
  • 9 oua;
  • o cana de zahar;
  • 2 cani faina;
  • 3 pliculete zahar vanilat;
  • esenta de lamaie;
  • esenta de vanilie;
  • 3 lingurite coaja de lamaie + portocala.
MOD DE PREPARARE:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  3. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul.
  4. Se adauga ouale, pe rand, apoi zaharul vanilat, coaja de lamaie + portocala si esentele,
  5. Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus.
  6. Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 27cm) cu hartie de copt, se unge cu ulei si se adauga compozitia.
  7. Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 30-35min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).