Faceți căutări pe acest blog

Cutia Misterelor aprilie 2016 - Mistery box challange



Este randul meu sa fiu gazda provocarii Cutia Misterelor, iar propunerea a venit de la Cristina Iuliana Pana, gazda lunii martie. Multumesc, Cristina! 

Mai intai sa povestec putin despre aceasta provocare, apoi va prezint lista mea de ingrediente.
Initiatoarea provocarii este Cerasela Badr El-Din, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta frumoasa provocare gasiti aici
                Prezentarea, pe scurt: "Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. O parte a ingredientelor se pot repeta in alte luni, dar nu mai mult de jumatate in aceeasi combinatie. Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
Orice persoana cere vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazduii parada cu retetele participante.
Daca nu aveti blog sunteti bineveniti, doar ca pe langa poza cu preparatul final va trebui sa trimiteti si reteta precum si numele dvs..
Termenul limita este sfarsitul lunii respective si va fi anuntat de gazda. Tot blogul gazda este cel care va anunta gazda lunii urmatoare."


Ingredientele propuse de mine sunt:
1. Peste (de orice fel);
2. Legume (la alegere);
3. Verdeata;
4. Branzeturi;
5. Lapte/iaurt;
6. Smantana (de gatit/pentru frisca);
7. Oua;
8. Cocos (nuca/lapte/fulgi);
9. Fructe de padure;
10. Vedeta lunii - LIME (limeta)


Sper ca este pe placul tuturor lista mea de ingrediente, mai ales vedeta acestei luni, limeta :D Eu ador gustul limetei si incerc, pe cat este posibil, sa o adaug in preparatele mele.
Fiind pentru prima data gazda, am incercat sa aleg o lista cat mai accesibila ca pret si volum de ingrediente. Mi-as dori sa participati in numar cat mai mare, asa de incurajare, daca tot e prima data cand sunt gazda :P :)))
Astept cu nerabdare preparatele si ideile vostre :D







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu