Faceți căutări pe acest blog

Salata de penne cu ton



O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania
Luna aceasta gazda este Margareta Cismasiu.
Ne-a provocat sa pregatim o reteta din urmatoarele categorii: Aperitive, Fel pricipal si Prajituri.
 Prima reteta am ales-o din categoria "Aperitive" si va spun ca este minunata aceasta salata.

INGREDIENTE:

  • 400 g paste (penne);
  • 2 conserve de ton in ulei;
  • o conserva de porumb dulce;
  • 150 g mazare;
  • 3 oua fierte;
  • un galbenus pentru maioneza;
  • o lingurita de mustar;
  • sare;
  • zeama de lamaie.


MOD DE PREPARARE:
  1. Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet.
  2. Mazarea se pune in apa fiarta si se fierbe cateva minute.
  3. Se pregateste maioneza dintr-un galbenus de ou, o lingurita mustar, sare si zeama de lamaie.
  4. Se amesteca pastele, mazarea, tonul, porumbul si maioneza.
  5. Se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie, apoi se da la frigider sa se patrunda mai bine aromele.
  6. Salata se serveste cu oua fierte, taiate felii.