Faceți căutări pe acest blog

Briose cu portocale si fructe confiate



INGREDIENTE:
  • o cana de zahar;
  • o cana si jumatate suc de portocale rosii;
  • o jumatate de cana de ulei;
  • esenta de portocale;
  • esenta de lamaie;
  • o lingurita coaja rasa de lamaie + portocala;
  • 3 cani si jumatate de faina;
  • un plic de praf de copt;
  • o jumatate de lingurita amoniu pentru prajituri;
  • merisoare confiate;
  • cirese confiate.
MOD DE PREPARARE:
  1. Se mixeaza zaharul cu sucul de portocale, pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul, esentele si coaja de lamaie + portocale.
  2. Se amesteca faina cu praful de copt si amoniul, apoi se adauga, putin cate putin, peste celelalte ingrediente.
  3. Se adauga si cateva merisoare in compozitie.
  4. Se toarna din compozitie in tava pentru briose (cam 2 linguri in fiecare forma), apoi se orneaza cu  merisoare si cirese confiate.
  5. Se baga tava la cuptorul preincalzit, pentru 40 min.
  6. Din compozitie ies 18 briose.