Faceți căutări pe acest blog

Cheesecake (copt) cu vanilie si caramel


Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Dr. Oetker. Am primit leapsa de la Cristina Iuliana Pana si, cum eu folosesc la fiecare prajitura produse de la Dr.Oetker, am acceptat bucuroasa. 
Ideea principala este sa gatim cea mai delicioasa si frumoasa prajitura de Paste, folosind produsele Dr. Oetker. Am ales sa pregatesc un cheesecake, de aceasta data copt. La noi e un fel de traditie sa pregatesc cel putin o data pe luna un cheesecake, fiind desertul preferat al tuturor din casa.. Asa ca nu putea sa lipsesasca din "meniul" pentru Paste.
Daca va place, va rog sa dati like aici

INGREDIENTE:

  1. Pentru blat: 
      • 250g biscuiti cu cacao; 
      • 100 g unt.
  2. Pentru umplutura: 
      • 500 g mascarpone; 
      • 150 g smantana pentru frisca;  
      • 150 g zahar;
      • 3 oua;
      • 2 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker; 
      • o ligurita extract de vanilie Dr.Oetker; 
      • zeama de la o jumatate de lamaie.
  3. Pentru caramel: 
      • 150 g zahar;
      • 200 ml frisca lichida;
      • 50 g unt.

MOD DE PREPARARE:
  1. Se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul topit, apoi se pun intr-o forma de tort cu peretii detasabili, de 22cm diametru. 
  2. Se preseaza bine, apoi se baga la cuptor pentru 5-7min.
  3. Pentru crema, se mixeaza mascarponele cu zaharul (se pune cate putin si se mixeaza la viteza mica), apoi se adauga smantana, ouale (unul cate unul), zaharul vanilinat, extractul de vanilie si zeama de lamaie.
  4. Crema se toarna peste blatul de biscuiti si se baga in cuptor pentru o ora, la temperatura mica.
  5. Se lasa sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, apoi se baga la frigider si se lasa peste noapte.
  6. Pentru caramel, se topeste zaharul, apoi se adauga frisca lichida, putin cate putin, se lasa pe foc cateva minute, amestecand continuu. La final se pune untul si se incorporeaza.
  7. Se toarna sosul caramel peste cheesecake si se lasa la racit.