Faceți căutări pe acest blog

Tort cu crema mascarpone, capsune si ananas


INGREDIENTE:

  • un blat de tort - reteta aici;
  • 500 g crema mascarpone;
  • 250g frisca lichida;
  • 200g zahar;
  • 350g capsune;
  • o jumatate de ananas;
  • Pentru sirop: o cana de apa + 3 linguri de zahar + esenta de vanilie.
  • Pentru decor: 100ml frisca lichida + capsune.
MOD DE PREPARARE:
  1. Se pun bucati mici de capsune si ananas intr-un blender si se mixeaza pana se obtine un piure.
  2. Frisca lichida se bate pana se intareste, iar crema mascarpone se mixeaza cu zaharul.
  3. Se amesteca cele 3 compozitii.
  4. Daca compozitia este prea moale, se adauga un plic de gelatina (se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj).
  5. Pentru sirop, se amesteca toate ingredientele si se fierb cateva minute.
  6. Blatul de tort se taie in 4, se insiropeaza fiecare felie, apoi se adauga crema.
  7. Pentru decor, am imbracat tortul intr-un strat de frisca, apoi am decorat cu capsune.