Faceți căutări pe acest blog

Frigarui de peste cu lime si piure de morcovi



Alta reteta pentru provocarea Cutia Misterelor, a carei gazda sunt eu in luna aprilie.

Ingredientele propuse de mine sunt: Peste (de orice fel); Legume (la alegere); Verdeata; Branzeturi; Lapte/iaurt; Smantana (de gatit/pentru frisca); Oua; Cocos (nuca/lapte/fulgi); Fructe de padure si Vedeta lunii - LIME (limeta)

Provocarea este initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta provocare gasiti aici.

INGREDIENTE:
  • Pentru frigarui:
      • 500 g file de peste;
      • 2 lime (taiate felii);
      • sare;
      • piper.
  • Pentru marinada: 
      • zeama de la un lime;
      • 2-3 linguri ulei de masline;
      • 6 catei de usturoi;
      • sare;
      • piper.
  • Pentru piure: 
      • 3 morcovi;
      • un cartof;
      • o ceapa;
      • 2-3 linguri de lapte;
      • o lingurita de unt;
      • sare;
      • piper.

MOD DE PREPARARE:

  1.  Se incepe cu marinada peste peste.
  2. Se amesteca zeama de lime cu uleiul de masline, usturoiul (zdrobit cu lama cutitului), sare si piper, apoi se adauga pestele taiat cubulete, se amesteca bine si se da la frigider pentru cel putin o ora.
  3. Intre timp, se pregateste piureul.
  4. Ceapa se toaca marunt, morcovii rondele, iar cartofii cubulete mici.
  5. Intr-o cratita, se pune ceapa la calit in putin ulei, pana devine aurie, apoi se adauga morcovii si cartofii.
  6. Se calesc cateva minute, apoi se adauga apa fiarta, sare, piper si se lasa pe foc, pana legumele sunt gata.
  7. Se paseaza legumele cu untul si laptele,.
  8. Daca este nevoie, se mai adauga sare si piper.
  9. Pestele se scoate din marinada si se asambleaza frigaruile.
  10. Pe betisoarele de frigarui se alterneaza o bucata de peste si o felie de lime, pana se termina.
  11. Frigaruile se prajesc pe grill, cate 3- min pe fiecare parte.
  12. Frigaruile se servesc cu piureul de morcovi.
  13. La final, se stropesc cu zeama de lime si se decoreaza cu patrunjel tocat.